BV Rooi
Basketball Vereniging Rooi
BV Rooi Facebook

BV Rooi XU12 wint vijfde wedstrijd van dit seizoen!

Op 5 november 2022 om 13:00 uur stonden de spelers van ons veelbelovend gemengd U12 team klaar om een sportieve wedstrijd tegen OBC U12 in Oss te gaan spelen. OBC is een gewaagde tegenstander voor BV Rooi. De vorige keer dat U12 hen tegenkwam verloor BV Rooi net op het einde van de wedstrijd met drie punten verschil.

Voor we het over de wedstrijd gaan hebben. Is het jullie ook al opgevallen dat U12 dit seizoen in supergave nieuwe tenues speelt!? De tenues zijn mede mogelijk gemaakt door: Willem Finance en Time On.

En dan nu snel terug naar de wedstrijd....

In de eerste periode heeft BV Rooi het moeilijk tegen OBC. Het lukt niet om tot scoren te komen, waardoor BV Rooi op een achterstand komt van 13 tegen 0. Aan het eind van deze periode worden alle spelers door coach Willem bij elkaar geroepen om een nieuwe speelwijze te bespreken. En wat denk je? Het werkt ook nog! Binnen 1 minuut worden er acht punten achter elkaar gescoord. BV Rooi begint op dreef te raken en zorgen ervoor dat zij hun speler goed blijven verdedigen. Dit resulteert in een bijna gelijke stand, namelijk 13-12 voor OBC. De laatste twee periodes voor de pauze gaan van start. Beide teams zijn fanatiek aan het verdedigen, waardoor scoren niet gemakkelijk is. Uiteindelijk weet BV Rooi door juiste samenwerking toch een aantal keren tegen OBC te scoren. BV Rooi gaat de pauze in met een achterstand van 5 punten (25-20).

Om de winst mee naar huis te kunnen nemen moet BV Rooi na een korte pauze de komende vier periodes een inhaalslag gaan maken. Het duurt even maar na bijna twee minuten te hebben gespeeld weet BV Rooi elkaar weer beter op het veld te vinden. Ook de verdediging gaat beter, want OBC scoort maar één keer in de gehele 5de periode. In de 6de en de 7de periode gaan de scores gelijk op. De winst komt steeds dichterbij. BV Rooi staat namelijk met maar 1 punt achter tegen OBC (37-38). Spannend!

Daar gaan we dan. De allerlaatste 5 minuten van deze wedstrijd gaan in. BV Rooi krijgt de smaak te pakken en scoort in twee minuten tijd, drie keer achter elkaar. Door deze mooie scores komt BV Rooi op een voorsprong van 38-44. Met nog drie minuten op de klok moet BV Rooi zorgen dat ze deze voorsprong wordt behouden. Maar je raad het al, dat lukt ze!

Eindstand: 40-48 voor BV Rooi. Door deze overwinning staat U12 nu op de 1ste plek in de competitie. Super goed en ga zo door!