BV Rooi
Basketball Vereniging Rooi
BV Rooi Facebook

XU12 kroont zich tot winterkampioen!

Afgelopen zondag 18 december speelde XU12 de laatste wedstrijd van het jaar 2022 tegen Black Shots in Helmond. Er was die dag gezonde spanning aanwezig, want winst zou kampioenschap betekenen. Tot nu toe was BV Rooi 8 van de 10 wedstrijden ongeslagen en stond daarmee bovenaan in de competitie.

Om 11:45 uur ging de wedstrijd van start. BV Rooi opent sterk en scoort direct de eerste punten. Gedurende de 1ste periode blijven de teams aan elkaar gewaagd, waardoor de tijd snel om is. Hup daar is de 2de periode alweer. Tijdens deze periode heeft BV Rooi het zichtbaar moeilijk om tot scoren te komen. Het lukt elke keer net niet. Om de tegenstander niet te veel de ruimte te geven, blijft BV Rooi strak in de verdediging staan. De 2de periode wordt er door BV Rooi niet gescoord. Stand 10-6.

De wedstrijd is nog niet lang bezig maar de achterstand moet wel worden ingehaald, wil BV Rooi de winst mee naar huis nemen. Coach Willem verzamelt alle spelers bij elkaar en legt de nieuwe tactiek uit. In de 3de periode weet BV Rooi de stand weer terug te brengen naar gelijkspel door goed samen te werken (12-12). Nog één periode te gaan voor het rust is. In de 4de periode is BV Rooi sterker dan de Black Shots. De scores gaan erin en de verdediging staat goed. BV Rooi zorgt ervoor dat zij de rust in gaan met een voorsprong van 12 tegen 18.

De rust is over.... tijd voor de laatste helft van de wedstrijd. Er wordt gewisseld van kant en BV Rooi moet daaraan wennen. Ze kunnen elkaar iets moeilijker vinden in het veld waardoor er een aantal foutjes op de tegenstander worden gemaakt. De voorsprong van BV Rooi wordt door Black Shots met 5 punten verkleind (17-20). In de 6de en 7de periode wordt er een flinke strijd met elkaar gestreden. Aan beide kant worden er punten gescoord en tegen gehouden. Echter blijft BV Rooi het voordeel behouden (26-29). Nog één periode te gaan en de spanning stijgt. In de 8ste periode weten de Black Shots dichterbij BV Rooi te komen. BV Rooi moet de wedstrijd nu uitspelen. Oeii klein foutje van BV Rooi maar het is gelukkig zijkant voor Black Shots. Defense, defense!. Yess geen score. Snel de bal naar de andere kant. Pass, pass, lay-up en ja BV Rooi sluit de wedstrijd af met winst!

Eindstand: 32- 33 voor BV Rooi

Na de wedstrijd werd de winst afgesloten met een lekker frietje en een snack! Jullie hebben het verdiend, gefeliciteerd!

(Na de kerstvakantie zal XU12 hogerop gaan en zullen zij starten in de competitie voor U14).